Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lotz János Nyári Diákegyetem 2014. 08. 04-08.

 Lotz János Nyári Diákegyetem

Bonyhád, 2014. aug. 04-08.

 

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium egykori diákja, dr. Lotz János világhírű nyelvész tiszteletére és emlékére meghirdeti a „Lotz János Nyári Diákegyetem” programját.

A tábor fővédnöke Ónodi Szabolcs, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium tiszteletbeli igazgatója.  

A tábor főszervezője: Lenczné Vrbovszki Judit, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatóhelyettese.

 

A tábor fő célja:

Lotz János világhírű nyelvész a filozófiai nyelvészet úttörője és nagyhatású képviselője a nagyvilágban. Célunk egyrészt az ő szellemi hagyatékának ismertetése, másrészt 60 órás tehetségműhelyekben az nyelvészettel, kreatív írással, színjátszással, újságírással, riporterséggel, szerkesztéssel, zongorázással, képzőművészettel, kézművességgel, japán kultúrával szívesen foglalkozó diákok továbbképzése és tapasztalatcseréje. Célunk, hogy a világ bármely pontján élő, és a magyar nyelv és a fenti témák iránt érdeklődő fiatalok találkozzanak és ismerkedjenek programunkon.

 

Az ismeretnyújtás előadások és csoportmunka keretében 6 témakörben történik:

 

 

 

-          média haladóknak (újságírás, szerkesztés, riportkészítés, internetes újság készítés, filmkészítés, vágás) Témavezetők: V.  Gänszler Beáta újságíró és Holló Katalin.

-           

-          színjátszás (témavezető: Kutnyánszkyné Bacskai Eszter, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanára. Előadó: Dobos Katalin színművész.

 

-          retorika – érveléstechnika - színjátszás (témavezető: Kutnyánszkyné Bacskai Eszter, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanára.

 

-          kreatív írás: diák írok-költők szekciója (témavezetők: Bozó Zsuzsanna a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanárai. Előadó: Dr. Benő Attila, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem tanszékvezetője, költő.

 

-          zongora mesterkurzus: Vezeti: Belák Erzsébet, a Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola tanszakvezető tanára, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola vezető tanára, Budapest valamint Hegyes Ádám zongoraművész. A nyitó koncerten közreműködnek Hegyes Ádám mellett Bábinszki Gergely és Horváth Ábel zongoristák.

 

-          képzőművész műhely: témavezető Árki Rita, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanára.

 

 

Programunkra várjuk mindazon magyar vagy a világ bármely részén élő középiskolás, egyetemista fiatalokat, felnőtteket, akik fogékonyak a magyar nyelv iránt, akiket a fenti témák érdekelnek, új, hasznos ismeretekkel szeretnének gazdagodni, és felejthetetlen élményeket szeretnének átélni köztünk.

 

A tábor helyszíne a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, 7150 Bonyhád, Kossuth u. 4. Elhelyezés 4-6 ágyas kollégiumi szobákban teljes ellátással.

Bővebb információ: Lenczné Vrbovszki Judit szervező Tel: + 3620/ 824 6965, e-mail: iskversenyek@gmail.com

Fax: 74/550-174